fbpx
Je hond leren alleen zijn op eigen tempo

Verlatingsangst hond

Je hebt gemerkt dat je hond eigenlijk niet alleen kan thuisblijven. Je krijgt al buikpijn bij het idee om hem nog alleen te moeten laten want je weet dat hij helemaal in paniek gaat zodra je de deur achter je dichttrekt.

Maar hoe moet je hier nu mee aan de slag? Gaat hij het ooit wel leren?

Verlatingsangst is heftig voor jou en je hond maar er kan wel iets aan gedaan worden! Vergeet de standaard trainingsschema’s die je vindt op internet. Er is geen standaardoplossing die werkt voor elke hond. Aan de slag gaan met verlatingsangst is complex en ik kan jou helpen om een goede start te maken in een 1 op 1 online verlatingsangsttraject.

Herken je dit?

Dan help ik je graag!

Hond vernielt bij alleen thuis blijven

Hoe zou je het vinden om:

Klinkt fijn, toch?! Wel, ik ga met plezier samen met jullie op weg om een goede start te maken met het leren alleen zijn!

Reviews van mijn klanten

“Een 5-tal maanden geleden startten we ons traject bij Caroline (Dogease) om ons te begeleiden bij de verlatingsangst van onze geadopteerde viervoeter. We waren net verhuist en onze hond kon niet meer rustig alleen thuisblijven. Aan de hand van regelmatig overleg, intensief trainen en wekelijkse feedback op onze trainingen (die we filmden en doorstuurden) gingen we stap voor stap vooruit waardoor onze hond nu veel rustiger is als ze even alleen blijft.”
Femke & Arthur met Nora
“Bram is een super lieve hond maar één doel kon ik niet bereiken en dat was gaan wandelen zonder dat hij uithaalde naar andere honden. Hij werd dan zo kwaad dat ik zelf meerdere keren een beet moest incasseren. Opgeven deed ik niet, heel toevallig kwam ik terecht bij Caroline en samen zijn we toen aan de slag gegaan. Ik heb veel tips en aanwijzingen gehad die mij enorm vooruit geholpen hebben om het probleem met Brammetje tijdens het wandelen op te lossen en deze tips hebben zeker hun werk gedaan. Het uitvallen is enorm verminderd. Naar mij toe zelf niets meer. Ik kan nu weer genieten van een wandeling zonder steeds op mijn hoede te moeten zijn. Sommige wandelingen zijn nu de rust zelve. Ik ben Caroline enorm dankbaar en ook Brammetje is jou enorm dankbaar want nu heeft hij toch weer heel wat rust en stabiliteit terug gevonden in zijn hondenleventje. Dikke merci nog voor alles!”
Sandra met Bram
“Wij volgden het ‘hond en baby’ traject bij Dogease, ter voorbereiding van de komst van ons babytje. Caroline heeft ons alle nodige informatie gegeven om de eerste kennismaking tussen baby en hond voor te bereiden. We overliepen de verschillende stappen samen. Caroline liet ons nadenken over hoe we de kennismaking en de eerste maanden willen aanpakken. Zonder haar begeleiding hadden we ongetwijfeld enorm veel fouten gemaakt. We gaan nu de komst van de baby zonder stress tegemoet. Aanrader!”
Tessa & Mathias met Marie
"Toen wij op zoek waren naar Puppy heeft Caroline ons goed geholpen. Al voor zijn thuiskomst kregen we goede tips hoe we de eerste dagen en het aanleren van de zindelijkheid moesten aanpakken. Dankzij haar tips was Tommy vlug zindelijk en sliep hij snel de hele nacht door in zijn bench. Nadien heeft Caroline ons ook geholpen om Tommy te leren wandelen aan de leiband. Ook voor het puppybijten kregen we veel informatie zodat Tommy ons meubilair niet beschadigde. We kunnen Caroline aanraden voor een goede start met je pup!"
Rita en Paul met Tommy
“Graag wil ik jou bedanken voor jouw hulp en ondersteuning die je ons hebt geboden toen wij als onervaren gezin de stap hadden genomen om een puppy in huis te nemen. Wij zaten met de handen in onze haren en eerlijk is eerlijk we hadden dit zwaar onderschat. Gelukkig was jij er mer jouw raad en begeleiding en ik ben er zeker van dat dit ons erg geholpen heeft en was wat wij nodig hadden. Jij hebt ons handvaten gegeven, geleerd wat acceptabel gedrag is en wat niet en vanaf daar hebben wij het verder opgepakt. Wij genieten nu als gezin van onze nieuwe vriend en dit was niet zo geweest mochten wij niet op jou beroep hebben kunnen doen. ”
Karen met Buddy
Hondengedragstherapeut Brasschaat

Ja, ook ik had een hond met verlatingsangst!

Mijn eigen hond, Jamie, was geen pup uit de films. 5 jaar geleden verwelkomden we hem in ons huis en onze harten. Al snel bleek dat hij niet alleen thuis kon blijven en geen rust kon vinden. Ik wist destijds zelf niet goed hoe ik om moest gaan met Jamie en zijn gedrag en maakte ongewild meerdere fouten. Ik kreeg talloze goedbedoelde tips vanuit mijn omgeving en speurde uren het internet af. Niks hielp en ik dacht heel vaak: “Help, mijn puppy heeft verlatingsangst! Maar hoe kan ik er iets aan doen?”. Door mijn opleiding kreeg ik intussen correcte inzichten en gingen we samen aan de slag. We zijn er nog niet helemaal maar we bouwen rustig voort. Jamie kon geen seconde alleen zijn zonder totale paniek!

Ik ben me ook verder gaan specialiseren in verlatingsangst en heb de SA pro opleiding gevolgd. Er komt zoveel meer bij kijken dan de standaardinformatie die je overal vindt. Ik volgde dus een intense opleiding enkel gericht op het helpen van honden met verlatingsangst! Zodat ik ook jou kan helpen echt stappen te zetten in het leren alleen zijn van je hond. En weet, je staat er niet alleen voor!

Zo zullen we het aanpakken:

Stap 1

Boek een gratis gesprek gesprek zodat we samen al je vragen kunnen bespreken!

Stap 2

Tijdens het gratis gesprek luister ik naar je verhaal en bespreken we de praktische invulling van het traject!

Stap 3

We gaan samen aan de slag en ik help jullie vooruit met stap voor stap trainingsplannen op maat van jouw hond! Ik help je tijdens het hele traject en we sturen bij waar nodig!

1 op 1 verlatingsangstbegeleiding

Wat kan je van mij verwachten?

Wat verwacht ik van jou:

Gaan wij samen aan de slag?

Ook graag je hond leren alleen zijn op een manier die echt werkt? Boek nu een gratis gesprek!

Verlatingsangsttraject- Online
10 weken

Normaal: 1200,-
Nu tijdelijk aan 897,-

Vragen die je misschien nog hebt:

Verlatingsangst is eigenlijk een term die gebruikt wordt voor al het gedrag dat je hond doet wanneer je niet thuis bent. Dit kan gaan van huilen, blaffen tot slopen en proberen ontsnappen.

Belangrijk is te kijken, doet mijn hond dit enkel als ik er niet ben? Dan is de kans zeer groot dat je hond toch moeite heeft met het alleen zijn! 

Je denkt misschien, ja maar mijn hond blaft ook als ik thuis ben! Uiteraard, maar het is belangrijk om te kijken naar de oorzaak van het blaffen. Thuis zal hij misschien blaffen op de bel die gaat maar dit stopt meestal wel en erna gaat je hond gewoon verder met wat hij bezig was. Wanneer je niet thuis bent, is het belangrijk te onderzoeken, blaft je hond eens paar keer en komt hij terug tot rust? Of blijft hij herhaaldelijk blaffen en is hij onrustig. Dit kun je makkelijk nagaan door je hond te filmen!  

Ik heb ook een youtube video gemaakt waar ik meer uitleg geef. Klik hier om hem te bekijken.

Blijf je twijfelen? Neem dan contact op en dan bespreken we het samen!

Het gratis gesprek is bedoeld om elkaar te leren kennen. Ik geef info over de manier waarop ik werk en ik zal ook al wat vragen stellen over jouw hond. Op die manier kan ik kijken hoe ik jullie het beste kan verder helpen. 

Elk traject is anders en wordt aangepast aan de noden van jou en je hond! Ook bij verlatingsangst kan ik aangeven of het programma bij jullie zal passen!

Jazeker, sterker zelfs, verlatingsangstbegeleiding wordt gewoon best online gedaan om het proces niet te storen. Als ik zelf bij jullie thuis aanwezig ben, is de situatie helemaal anders dan jullie gebruikelijke oefencontext. Wanneer ik op afstand meekijk, heeft je hond hier veel minder last van! 

Verder is er ook tussentijdse opvolging via Whatsapp waarbij jullie video’s voor review insturen en ik jullie aangepaste trainingsplannen opmaak! We zullen dus zeer intens met elkaar samenwerken. 

Voor de videogesprekken krijgen jullie van mij een link zodat we met elkaar kunnen praten. Je hoeft helemaal geen speciale programma’s te hebben. 

Dit is moeilijk te voorspellen en is zeer afhankelijk van jullie situatie en ook je hond. Het zijn geen robotjes die je simpel even kan herprogrammeren. De beste resultaten halen we als we stap voor stap op het tempo van de hond kunnen gaan. Bijsturen is hier ook een belangrijk onderdeel van. 

Ik ga niet liegen, aan de slag gaan met verlatingsangst is echt wel iets dat tijd vergt. Maar door een intensief begeleidingsprogramma te volgen, kun je meteen een goede start maken en sturen we meteen bij wanneer iets niet werkt. Erna kun je nog kiezen om verder te gaan met begeleiding of om zelf verder te trainen. 

Mijn doel is jou de expert van je eigen hond te maken zodat je zelf leert inschatten wat je hond nodig heeft en op welk tempo je verder kan opbouwen. 

De kans is klein dat op een einde van een begeleidingstraject het probleem volledig is opgelost. Bij verlatingsangst is het eerder een kwestie van maanden i.p.v. weken. 

Neen, hoogstwaarschijnlijk niet. Gezien het eerder een proces van maanden is, is de kans klein dat je je hond al meteen uren alleen kan laten na een traject. 

De vooruitgang die je boekt tijdens onze tijd samen is afhankelijk van veel factoren zoals bv. aantal trainingen dat je kan doen maar even goed hoe goed je hond op de training reageert. Dit is echt onvoorspelbaar aan de start van een traject. Daarom dat het ook zo belangrijk is om een langere tijd samen te werken. Op die manier leer je zelf je hond lezen en kijken wat hij nodig heeft. En kan ik bijsturen als ik zie dat iets niet werkt. Zo verliezen we ook niet onnodig tijd. 

Wanneer je op vakantie gaat, bespreken we dit gewoon tijdens onze opvolgmomenten en zetten we het traject even op pauze. Na je vakantie kunnen we dan gewoon weer verder gaan en kijken we hoe je terug een goede start kan maken!

Als tijdens het traject om een of andere reden, het ook nodig is om een rustpauze in te lassen, bv medische redenen (hond of jij bent ziek) is dit ook geen probleem! We bespreken dan gewoon samen wanneer we het best de draad terug oppikken. 

Jazeker, aan het einde van het traject kan je ervoor kiezen om te verlengen (kan per 4 weken maar evengoed langer) of om zelfstandig verder te gaan.

 

1 op 1 begeleiding met verlatingsangst is niet goedkoop maar we gaan dan ook intens samenwerken. Tot 5 dagen per week maak ik aangepaste trainingsplannen en geef ik feedback op je training. Hier kruipt zowel voor mij als jullie wel wat tijd in. Maar dan zijn we wel intens bezig en kunnen we meteen een sterk fundament zetten zodat jij op termijn alleen verder kan! 

Bekijk het eens zo. Wat als je geen hulp zoekt? Ben je in staat zelf tijd op te bouwen? Of draait het helemaal in de soep en heb je al van alles geprobeerd? 

Hoeveel kost de oppas die je telkens nodig hebt? Hoe vaak moet je nog nee zeggen tegen een uitstapje omdat de hond niet meekan want ja hij kan niet alleen blijven… 

In deze 10 weken gaan we bouwen op sterke fundamenten. Eens die staan, kun je op termijn gewoon zelf verder aan de slag! 

Het 10 weken traject kan ook in 2 termijnen betaald worden.

Betalen in termijnen dient aangevraagd te worden tijdens het eerste gesprek!

Aan de start van het traject wordt de eerste schijf afgerekend en na 4 weken volgt de volgende factuur.

×