fbpx
Over mij

Samen op weg naar meer rust & ontspanning

Hondengedragstherapeut Brasschaat

Hey, ik ben Caroline

Ik ben gepassioneerd door de leefwereld van honden. Mijn interesse is ontstaan toen ik zelf tegen problemen aanliep bij mijn toenmalige puppy, Jamie. Helaas ondervond ik enkele jaren geleden aan den lijve dat het internet vol staat met onzin over hoe je de opvoeding van een pup het best aanpakt. Ik deed toen bovendien zelf een beroep op een gedragstrainer, maar ondervond al snel dat ze zelf niet over de juiste kennis beschikte. Ik voelde me bovendien niet goed bij een corrigerende aanpak, die je tegenwoordig, jammer genoeg, nog steeds overal tegenkomt.  Ik was en ben er nog steeds van overtuigd dat je door een hond te straffen niks verandert aan de oorzaak van het gedrag dat hij vertoont. Integendeel, de problemen worden meestal enkel erger of er kunnen zelfs nieuwe problemen ontstaan.

Ik werd met mijn neus op de feiten geduwd: het is echt niet evident om als (kersvers) hondenbaasje de juiste informatie te vinden. Ik bleef echter niet bij de pakken zitten… 

Hoe het allemaal begon...

Ik besloot om zelf een studie hondengedragsdeskundige te doen, de rest is geschiedenis! Na mijn studie en stage, die ik beiden met glans beëindigde, besloot ik om mijn eigen zaak in hondengedragstherapie te beginnen in Brasschaat. Zo ontstond Dogease. 

What’s in a name? Dogease staat -letterlijk- voor hond en rust én is tegelijkertijd een leuke woordspelling: ‘doggies’.

Met het aanbod binnen Dogease hoop ik jou meer inzicht te kunnen geven in de emotionele leefwereld van je hond. Hoe kunnen we dat doen? Door samen te onderzoeken en ontdekken wat er achter het gedrag van je hond zit. 

Vervolgens gaan we samen op weg om de oorzaken aan te pakken. We zullen dit niet doen door middel van louter symptoombestrijding. Integendeel! We zullen samen zoeken naar langetermijnoplossingen, zodat jijzelf en je hond wat meer rust en ontspanning kunnen vinden. En laat die ‘samen’ nu net een heel belangrijk begrip zijn in het aanbod dat ik voor jullie heb uitgewerkt. Jij samen met jouw hond en ik samen met jullie. 

& terwijl ik eigenaars met hun honden help, blijf ik me ook bijscholen. Ondertussen heb ik de SApro opleiding afgerond tot verlatingsangstexpert. Ik heb echt een zwak voor het begeleiden van honden met verlatingsangst. Want ik weet wat het is om vast te zitten in je eigen huis met een hond die meteen panikeert zodra je de deur uit wil. 

“Een van de mooiste geschenken die je je hond kan geven, is zijn taal leren begrijpen”

Beloningsgericht

Ik werk enkel op een positieve, wetenschappelijk onderbouwde manier. Het welzijn van de hond staat altijd voorop.

Persoonlijke aandacht

Individueel traject op maat van eigenaar & hond. Samen zoeken we naar oplossingen die passen bij jullie gezin.

Gediplomeerd

Hondengedragsdeskundige & continue bijscholing.

Mijn eigen dieren - Loekie

Loekie is 16 jaar mijn beste maatje geweest. Sinds mijn elfde maakte hij deel uit van mijn leven. Hij was doorheen het opgroeien altijd mijn steun en toeverlaat. Hij liet me ervaren hoe het is om de onvoorwaardelijke steun en liefde van je hond te krijgen. Een vrije geest, rondlopend op zijn eigen erf, altijd superblij wanneer ik de leiband bovenhaalde om samen te gaan wandelen in de velden. Hij heeft me, zonder het te beseffen, door de ups & downs die horen bij het opgroeien gehaald. Hem verliezen was zwaar, maar de mooie tijd die we samen gehad hebben zullen me altijd bij blijven. Een hond kan een mooie toevoeging zijn in het leven van een kind, mits de juiste begeleiding van volwassenen.

Mijn eigen dieren - Jamie

Jamie is mijn allerbeste vriend. Een langharige teckel, die me mijn passie voor hondengedrag deed ontdekken. Want ja hoor, ook de hond van een hondengedragsdeskundige is allesbehalve perfect, en hoeft dit ook niet te zijn.

Jamie vertoonde als pup al snel probleemgedrag. Hij kon zeer moeilijk rust vinden en ook het alleen blijven lukte niet. Al snel schakelde ik professionele hulp in, maar helaas bleek het advies dat ik kreeg niet goed. Zijn problemen namen enkel toe en voor ik het wist stond Jamie altijd ‘aan’. Ik probeerde verscheidene dingen (waaronder sommige tegenstrijdige informatie die ik vond op het internet), maar niks bracht hem en ons soelaas. Op een bepaald punt dacht ik: “Help! Wat nu?”.

Tot ik goede begeleiding vond bij een gediplomeerde hondengedragsdeskundige en we, via een multidisciplinaire aanpak, de juiste hulp kregen. Ondertussen vindt Jamie meer rust en begint het alleen blijven ook steeds beter te lukken.

Mijn opleidingen & cursussen

Opleiding
Jaar
Opleider
Hondengedragsdeskundige
2020-2022
Gedragscentrum voor honden
Praktijk Clickertraining
2021
Jelte Van Camp – Canifit
FwD – Congres
2021-2022
Friendly with Dogs
Lezing veterinaire aromatherapie
2021
Anouck Haverbeke
Lezing darmmicrobioom
2022
Ingrid Smolders – Into the Wild
Praktijk BAT
2022
Erica Bokelmann
Praktijk SATS
2022
Erica Bokelmann
Workshop pijn herkennen
2022
Kelly Huygens – Canifit
Praktijkles speuren
2022
Lies Vanacker – Dogs in Mind
Praktijkles positieve jachttraining
2022
Sofie Callens – Hondersteboven
Specialisatie hond & kind interacties
2022-2023
Dierbare ontmoetingen
Canine reactivity specialist
2023
Dog training college
SA pro trainer – verlatingsangstexpert
2023
Julie Naismith
Typisch Jamie:

Ik houd van boswandelingen met Jamie maar hij draait soms net voor het bos terug en geeft dan aan van "nee, geen zin". Jammer dan maar...

Gratis download

Help, mijn hond heeft verlatingsangst: 5 veelgemaakte fouten die je training saboteren

Wil je meer weten over de 5 veelgemaakte fouten bij verlatingsangsttraining? Download het gratis e-book en krijg tips over hoe je het dan wel best aanpakt!

Bonus: Schrijf je nu ook in op de nieuwsbrief en ontvang nog 3 extra tips!

×