fbpx
hond&kind
Gezinsbegeleiding bij problemen tussen hond en kind

Hond & Kind trajecten

Voor je een hond in huis haalt, droom je vaak over de goede band tussen hond en kind en hoe leuk het zal zijn om ze samen te laten opgroeien. Maar helaas, soms loopt het niet altijd even goed. Je hond heeft problemen met de interactie met je kind en laat dit duidelijk merken. Heeft je hond al eens gegromd of erger gehapt of gebeten naar je kind? 

Ook met de komst van een baby kan het zijn dat je hond hier niet helemaal goed op reageert. Maar hoe hou je het dan veilig voor hond & baby? Ik kan je helpen met een traject op maat met oog voor de noden van het hele gezin. 

Herken je dit?

Dan help ik je graag!

Hoe zou het voor je zijn als:

Ja, dit is OOK voor jullie weggelegd en daar ga ik jullie mee helpen!

Reviews van mijn klanten

“Wij volgden het ‘hond en baby’ traject bij Dogease, ter voorbereiding van de komst van ons babytje. Caroline heeft ons alle nodige informatie gegeven om de eerste kennismaking tussen baby en hond voor te bereiden. We overliepen de verschillende stappen samen. Caroline liet ons nadenken over hoe we de kennismaking en de eerste maanden willen aanpakken. Zonder haar begeleiding hadden we ongetwijfeld enorm veel fouten gemaakt. We gaan nu de komst van de baby zonder stress tegemoet. Aanrader!”
Tessa & Matthias met Marie
"Toen wij op zoek waren naar Puppy heeft Caroline ons goed geholpen. Al voor zijn thuiskomst kregen we goede tips hoe we de eerste dagen en het aanleren van de zindelijkheid moesten aanpakken. Dankzij haar tips was Tommy vlug zindelijk en sliep hij snel de hele nacht door in zijn bench. Nadien heeft Caroline ons ook geholpen om Tommy te leren wandelen aan de leiband. Ook voor het puppybijten kregen we veel informatie zodat Tommy ons meubilair niet beschadigde. We kunnen Caroline aanraden voor een goede start met je pup!"
Rita en Paul met Tommy
“Bram is een super lieve hond maar één doel kon ik niet bereiken en dat was gaan wandelen zonder dat hij uithaalde naar andere honden. Hij werd dan zo kwaad dat ik zelf meerdere keren een beet moest incasseren. Opgeven deed ik niet, heel toevallig kwam ik terecht bij Caroline en samen zijn we toen aan de slag gegaan. Ik heb veel tips en aanwijzingen gehad die mij enorm vooruit geholpen hebben om het probleem met Brammetje tijdens het wandelen op te lossen en deze tips hebben zeker hun werk gedaan. Het uitvallen is enorm verminderd. Naar mij toe zelf niets meer. Ik kan nu weer genieten van een wandeling zonder steeds op mijn hoede te moeten zijn. Sommige wandelingen zijn nu de rust zelve. Ik ben Caroline enorm dankbaar en ook Brammetje is jou enorm dankbaar want nu heeft hij toch weer heel wat rust en stabiliteit terug gevonden in zijn hondenleventje. Dikke merci nog voor alles!”
Sandra met Bram
“Graag wil ik jou bedanken voor jouw hulp en ondersteuning die je ons hebt geboden toen wij als onervaren gezin de stap hadden genomen om een puppy in huis te nemen. Wij zaten met de handen in onze haren en eerlijk is eerlijk we hadden dit zwaar onderschat. Gelukkig was jij er mer jouw raad en begeleiding en ik ben er zeker van dat dit ons erg geholpen heeft en was wat wij nodig hadden. Jij hebt ons handvaten gegeven, geleerd wat acceptabel gedrag is en wat niet en vanaf daar hebben wij het verder opgepakt. Wij genieten nu als gezin van onze nieuwe vriend en dit was niet zo geweest mochten wij niet op jou beroep hebben kunnen doen. ”
Karen met Buddy
Hondengedragstherapeut Brasschaat

Mijn eigen problemen...

Mijn eigen hond, Jamie, was geen puppy uit de films. Ik wist 4 jaar geleden zelf niet goed hoe ik om moest gaan met Jamie en zijn gedrag en maakte daardoor ongewild meerdere fouten. Vanuit je omgeving krijg je vaak goedbedoelde adviezen die achterhaald zijn en dus helemaal niet werken. Om te vermijden dat de problemen tussen je hond & kind verergeren, ga je best zo snel mogelijk aan de slag!

Inzetten op veiligheid tussen hond & kind

Zelf ben ik ook mama van een zoontje van 3 en ik weet hoe pittig het kan zijn om ervoor te zorgen dat het veilig blijft tussen je hond en je kind. Het is niet altijd evident en gevaar zit soms in een klein hoekje. Door bewust te worden van de alledaagse risico’s en samen te kijken naar een manier om hiermee om te gaan, kun jij ook meer rust ervaren bij de interacties tussen je hond & kind.

Wil jij begeleiding om de problemen tussen hond en kind aan te pakken of te voorkomen? Ik help jullie graag!

Zo gaan we het aanpakken:

Stap 1

Je beschrijft kort de problemen waar je tegen aanloopt via het contactformulier. Of boek al meteen een gratis gesprek in!

Stap 2

Tijdens het gratis gesprek luister ik al naar de problemen waar je tegen aanloopt en bespreken we hoe ik jullie eventueel verder kan helpen! Geheel vrijblijvend. De klik moet er zijn zodat we samen aan de slag kunnen!

Stap 3

We gaan samen aan de slag met het hele gezin zodat er een goede basis kan gelegd worden voor de interacties tussen hond & kind.

Het resultaat

Wanneer het traject erop zit:

Gaan wij samen aan de slag?

Boek nu een gratis en vrijblijvend gesprek en ontdek wat het beste bij jullie past! Ik ga graag eerst in gesprek zodat we samen kunnen kijken hoe ik jullie het beste kan begeleiden.

Passen de data of uren in de kalender niet? Stuur een mailtje naar info@dogease.be en vraag naar een ander tijdslot (avonden kunnen ook)! 

Hond & baby - Veilige start

245,-

Hond & kind traject

397,-

Vragen die je misschien nog hebt:

Een eerste gesprek is bedoeld om elkaar te leren kennen. Ik geef info over de manier waarop ik werk en ik zal ook al wat vragen stellen over jouw hond. Op die manier kan ik kijken hoe ik jullie het beste kan verder helpen. Het staat je dan ook vrij om te beslissen of je in een begeleiding wil stappen. Ik vind het belangrijk dat je je goed voelt bij mijn manier van werken. Dit kun je het beste ervaren door eerst met mij in gesprek te gaan.

Elk traject is anders en wordt aangepast aan de noden van jullie gezin en je hond!

Tijdens de kennismaking kan er nog niet overgegaan worden op het geven van adviezen die alles zullen oplossen. Dit vergt meer tijd! Ik bied wel een luisterend oor voor het bespreken van de problemen waar je tegenaan loopt.

Verplaatsingskosten worden berekend op basis van de snelste afstand naar jouw huis (heen en terug!)

Eerste 10 km: gratis
Na 10km: 0,50€/km

Voor het consult worden de verplaatsingskosten berekend en bevestig ik jou deze per mail. De verplaatsingskosten komen bovenop de prijs van het traject.

Wanneer er problemen zijn tussen hond & kind, vergt dit tijd om aan te pakken.

Met een los consult is het onmogelijk alles in kaart te brengen en jullie dus goede adviezen te geven. Het gaat immers om de veiligheid van je kind en hier wil ik geen risico’s nemen.

Ik geloof dat er pas echt verandering mogelijk is als we intens samenwerken om tot een goede basis te komen. 

 

De baby-hond begeleiding is een goede voorbereiding op de komst van de baby. Zoals de titel zegt, een veilige start bieden zodat jullie houvast hebben om de eerste kennismaking in goede banen te leiden.

Ik raad aan deze begeleiding te starten ten laatste tot 32 weken zwangerschap zodat er nog voldoende voorbereidingstijd is.

Dit traject is het best geschikt voor ouders die graag een goede start willen maken tussen hond & baby. In het traject kijken we ook hoe de omgeving veilig kan ingericht worden zodat jullie als nieuwe ouders zich zo min mogelijk zorgen hoeven te maken over de interacties tussen hond&kind. 

Heeft je hond al gedragsproblemen waar je je zorgen over maakt? Neem dan zeker contact op en dan kijken we samen of er nog extra begeleiding noodzakelijk is. Een traject op maat van je hond kan steeds opgezet worden! 

 

Het hond-kind traject is het meest uitgebreide traject waarin we 4 maanden intensief samen werken.

Het is de bedoeling om de interacties tussen hond & kind terug veilig te laten verlopen en dit vergt tijd. Quick fixes zijn er niet. Ik streef er steeds naar om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de noden van het hele gezin. Dit wil zeggen dat alle adviezen dus haalbaar moeten zijn voor zowel de ouders, kind en hond. 

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt al bepaald welke richting de begeleiding kan nemen. Het traject is maatwerk en dus volledig afgestemd op de noden die er zijn om de interacties tussen hond & kind te verbeteren. 

Er wordt o.a. gekeken naar:

  • Risicosituaties herkennen en managen
  • Veilig spel
  • Basisbehoeften van de hond
  • Aanleren van taal van de hond zodat signalen kunnen worden opgepikt
  • Afhankelijk van de leeftijd van het kind ook gesprekken met het kind en begeleiding voor spel tussen hond & kind
  • Bijsturingen tussen consulten via whatsapp. Een luisterend oor wanneer je het even niet meer weet!
  • Verslagen waarin alle adviezen uitgeschreven zijn zodat je er steeds naar kan teruggrijpen.

Deze intensieve begeleiding laat toe om bij te sturen waar nodig en altijd een hulplijn bij de hand te hebben wanneer je het even niet meer ziet zitten! 

Ik kijk ook steeds of er nog andere oorzaken zijn van het probleemgedrag. Wanneer ik signalen zie van bijvoorbeeld pijn, zal ik dit ook aangeven en doorverwijzen voor extra ondersteuning. 

Neen, helaas onze honden zijn geen machines die we even kunnen herprogrammeren. Alles is afhankelijk van de problemen die er zijn en de mogelijkheden om ermee aan de slag te gaan.

In elk geval is het wel de bedoeling om de veiligheid te vergroten en een goede basis te leggen.

Als er meer nodig is om de gedragsproblemen op lange termijn aan te pakken, zal ik dit ook steeds eerlijk zeggen. 

Tijdens het gratis gesprek zal ik ook meer info kunnen geven over de mogelijkheden die er zijn.

Wanneer we spreken over problemen tussen hond & kind zijn er veel dingen om mee rekening te houden. Dit is niet iets wat in 1 sessie allemaal kan aangepakt worden. Er zijn de noden van jullie als ouders, het kind en de hond. Iedereen in het gezin heeft een rol te spelen om het samenleven terug aangenaam te maken. 

Verder hoeft een hond echt niet gebeten te hebben vooraleer je hulp inschakelt.

Sterker nog, hoe sneller je hulp inschakelt, hoe beter! Ook bij grommen, maakt je hond duidelijk dat er maar beter geluisterd wordt want de volgende keer zou het wel eens kunnen escaleren. Je hond wil je iets duidelijk maken, namelijk ik vind dit niet leuk. Als eigenaar luister je hier best naar en dan kan professionele hulp echt wel nodig zijn om een goede oplossing te vinden. 

Door meteen voor een traject te gaan, kunnen we de problemen bij de basis aanpakken en voor langetermijnoplossingen gaan. 

×