fbpx
Hondengedragstherapie
Hulp bij probleemgedrag

Hondengedragstherapie

Ervaar jij moeilijkheden met het gedrag van je hond? Probeerde je reeds verschillende dingen, maar merk je dat het probleemgedrag hetzelfde blijft of zelfs toeneemt? Bracht geen enkel goedbedoeld advies dat het internet, vrienden, familie of kennissen je gaven verbetering?

Gedragstherapie voor honden kan een oplossing bieden! Tijdens een uitgebreid gedragsonderzoek achterhalen we samen wat de oorzaak van het probleem is en zoeken we vervolgens naar passende oplossingen. 

Hondengedragsbegeleiding kan ingezet worden bij honden met probleemgedrag, ongeacht de leeftijd.

Herken je dit?

Dan help ik je graag!

Hoe zou je het vinden om:

Klinkt fijn, toch?! Wel, ik ga met plezier samen met jullie op weg om al het bovenstaande én meer te bereiken!

Reviews van mijn klanten

“Een 5-tal maanden geleden startten we ons traject bij Caroline (Dogease) om ons te begeleiden bij de verlatingsangst van onze geadopteerde viervoeter. We waren net verhuist en onze hond kon niet meer rustig alleen thuisblijven. Aan de hand van regelmatig overleg, intensief trainen en wekelijkse feedback op onze trainingen (die we filmden en doorstuurden) gingen we stap voor stap vooruit waardoor onze hond nu veel rustiger is als ze even alleen blijft.”
Femke & Arthur met Nora
“Bram is een super lieve hond maar één doel kon ik niet bereiken en dat was gaan wandelen zonder dat hij uithaalde naar andere honden. Hij werd dan zo kwaad dat ik zelf meerdere keren een beet moest incasseren. Opgeven deed ik niet, heel toevallig kwam ik terecht bij Caroline en samen zijn we toen aan de slag gegaan. Ik heb veel tips en aanwijzingen gehad die mij enorm vooruit geholpen hebben om het probleem met Brammetje tijdens het wandelen op te lossen en deze tips hebben zeker hun werk gedaan. Het uitvallen is enorm verminderd. Naar mij toe zelf niets meer. Ik kan nu weer genieten van een wandeling zonder steeds op mijn hoede te moeten zijn. Sommige wandelingen zijn nu de rust zelve. Ik ben Caroline enorm dankbaar en ook Brammetje is jou enorm dankbaar want nu heeft hij toch weer heel wat rust en stabiliteit terug gevonden in zijn hondenleventje. Dikke merci nog voor alles!”
Sandra met Bram
“Wij volgden het ‘hond en baby’ traject bij Dogease, ter voorbereiding van de komst van ons babytje. Caroline heeft ons alle nodige informatie gegeven om de eerste kennismaking tussen baby en hond voor te bereiden. We overliepen de verschillende stappen samen. Caroline liet ons nadenken over hoe we de kennismaking en de eerste maanden willen aanpakken. Zonder haar begeleiding hadden we ongetwijfeld enorm veel fouten gemaakt. We gaan nu de komst van de baby zonder stress tegemoet. Aanrader!”
Tessa & Mathias met Marie
"Toen wij op zoek waren naar Puppy heeft Caroline ons goed geholpen. Al voor zijn thuiskomst kregen we goede tips hoe we de eerste dagen en het aanleren van de zindelijkheid moesten aanpakken. Dankzij haar tips was Tommy vlug zindelijk en sliep hij snel de hele nacht door in zijn bench. Nadien heeft Caroline ons ook geholpen om Tommy te leren wandelen aan de leiband. Ook voor het puppybijten kregen we veel informatie zodat Tommy ons meubilair niet beschadigde. We kunnen Caroline aanraden voor een goede start met je pup!"
Rita en Paul met Tommy
“Graag wil ik jou bedanken voor jouw hulp en ondersteuning die je ons hebt geboden toen wij als onervaren gezin de stap hadden genomen om een puppy in huis te nemen. Wij zaten met de handen in onze haren en eerlijk is eerlijk we hadden dit zwaar onderschat. Gelukkig was jij er mer jouw raad en begeleiding en ik ben er zeker van dat dit ons erg geholpen heeft en was wat wij nodig hadden. Jij hebt ons handvaten gegeven, geleerd wat acceptabel gedrag is en wat niet en vanaf daar hebben wij het verder opgepakt. Wij genieten nu als gezin van onze nieuwe vriend en dit was niet zo geweest mochten wij niet op jou beroep hebben kunnen doen. ”
Karen met Buddy
Hondengedragstherapeut Brasschaat

De gedragsproblemen van mijn eigen hond...

Mijn eigen hond, Jamie, was geen pup uit de films. 5 jaar geleden verwelkomden we hem in ons huis en onze harten. Al snel bleek dat hij niet alleen thuis kon blijven en geen rust kon vinden. Ik wist destijds zelf niet goed hoe ik om moest gaan met Jamie en zijn gedrag en maakte ongewild meerdere fouten. Ik kreeg talloze goedbedoelde tips vanuit mijn omgeving en speurde uren het internet af. Niks hielp en ik dacht heel vaak: “Help, mijn hond heeft verlatingsangst! Maar hoe kan ik er iets aan doen?”. Door mijn opleiding kreeg ik intussen correcte inzichten en gingen we samen aan de slag.

Elke hond verdient meer inzicht in zijn leefwereld

Door het vinden van de juiste handvaten, een goed managementplan en een multidisciplinaire aanpak is Jamies levenskwaliteit een stuk verbeterd. Hij vindt meer rust, kan steeds beter alleen zijn en zijn angsten zijn onder controle. 

Zo zullen we het aanpakken:

Stap 1

Boek nu een kennismakingsgesprek en beschrijf kort de problemen waar je tegenaan loopt! Liever via e-mail? Stuur dan een mailtje via het contactformulier rechts bovenaan.

Stap 2

Tijdens het gratis gesprek luister ik al naar de problemen waar je tegen aanloopt en bespreken we hoe ik jullie eventueel verder kan helpen! Geheel vrijblijvend. De klik moet er zijn zodat we samen aan de slag kunnen!

Stap 3

We gaan samen aan de slag en ik voorzie handvaten om met het ongewenste gedrag of probleemgedrag om te gaan.

Het resultaat

Na de gedragsbegeleiding:

Gaan wij samen aan de slag?

Loop je tegen een gedragsprobleem aan? Met een persoonlijk traject op maat van jou en je hond gaan we samen  aan de slag. Boek nu een gratis kennismakingsgesprek!

Passen de data of uren in de kalender niet? Stuur een mailtje naar info@dogease.be en vraag naar een ander tijdslot (avonden zijn ook mogelijk)!

Voor verlatingsangst kijk naar het specifieke aanbod. Klik hier.

Gedragsbegeleiding

245,-

Online vragenuurtje

50,-

Vragen die je misschien nog hebt:

Een kennismakingsgesprek is bedoeld om elkaar te leren kennen. Ik geef info over de manier waarop ik werk en ik zal ook al wat vragen stellen over jouw hond. Op die manier kan ik kijken hoe ik jullie het beste kan verder helpen. 

Elk traject is anders en wordt aangepast aan de noden van jou en je hond!

Tijdens de kennismaking kan er nog niet overgegaan worden op het geven van adviezen die alles zullen oplossen. Dit vergt meer tijd! Ik bied wel een luisterend oor voor het bespreken van de problemen waar je tegenaan loopt.

Tijdens het online vragenuurtje kun je me vragen stellen die je hebt over bijvoorbeeld:

 • Opvoeding van je hond
 • Problemen die je tegenkomt in de puberteit
 • Vragen over ongewenst gedrag zoals bv. opspringen, graven in de tuin, etc.
 • Etc.

Vertoont je hond echt probleemgedrag zoals agressie of meerdere angsten? Dan zal een online vragenuurtje te kort zijn om echt verandering teweeg te brengen, dan kies je beter voor een gedragstraject! Tijdens een traject doe ik een uitgebreid gedragsonderzoek dat al snel 1,5h duurt (zonder behandelplan dat later volgt!). Zo diep zal ik dus nooit kunnen gaan op een uurtje. 

Ben je niet zeker of je de investering wil doen voor een gedragsbegeleiding? Dan kun je ook altijd het vragenuurtje testen om te kijken hoe ik te werk ga! Je zal er sowieso iets van opsteken! 

 • Agressie
 • Verlatingsangst (zie speciale verlatingsangstbegeleiding )
 • Angsten (voor vreemde mensen, mensen in het gezin, geluiden,…)
 • Reactiviteit
 • Uitvalgedrag
 • Ongewenst gedrag: opspringen, graven, …
 • Andere problemen waar je geen weg mee weet.
 • Twijfel je? Neem gerust contact op en we bespreken het samen!

Verplaatsingskosten worden berekend op basis van de snelste afstand naar jouw huis (heen en terug!)

Eerste 10 km: gratis
Na 10km: 0,50€/km

Voor het consult worden de verplaatsingskosten berekend en bevestig ik jou deze per mail. 

Voor het inplannen van het eerste gesprek vraag ik jou om een uitgebreide vragenlijst in te vullen en enkele filmpjes van je hond te maken. 

Door het invullen van deze vragenlijst krijg ik al een goed beeld van wat de problemen zijn en kan het consult zo efficiënt mogelijk verlopen. Tijdens het eerste consult zal er verder ingegaan worden op deze vragenlijst en volgt een uitgebreid gedragsonderzoek.

Tijdens het eerste consult bespreken we samen ook de verwachtingen die je hebt.

Tijdens het 2de consult bespreek ik met jou de diagnose en kijken we samen welke aanpassingen mogelijk zijn om tot een goed management te komen en welke verdere stappen er verder nog mogelijk zijn.

Tijdens het traject wordt er teruggekoppeld via e-mail of whatsapp.

Gedragsverandering heeft tijd nodig dus extra sessies kunnen noodzakelijk zijn en zijn achteraf bij te boeken aan 75 EUR/ afspraak. 

Het vinden van een oplossing voor het probleemgedrag is zeer afhankelijk van de hond. Het hangt ook af van de wensen van jou als baasje van het te bereiken resultaat. Bij de start proberen we om een goede basis te leggen.

Of er daarna nog extra begeleiding nodig is, hangt sterk af van de problemen die er zijn en je hond. Iedere begeleiding is uniek.

Gedragsverandering neemt tijd en vaak zijn er toch meerdere maanden nodig vooraleer er verbetering kan optreden. Gedragsproblemen worden niet opgelost in 1 sessie. Ik kan jou de tools en inzichten aanreiken om ermee aan de slag te gaan maar je moet zelf wel de veranderingen willen doen. Verdere opvolging is dan ook belangrijk om echt tot een oplossing te komen. 

Echter met een goed managementplan is het wel mogelijk om al op korte termijn mogelijkheden aan te reiken om met de gedragsproblemen om te gaan. 

Twijfel je? Neem gerust contact op en dan bespreken we het verder. 

We starten steeds met een basistraject van 2 consulten waarbij ik eerst de diagnose stel en waar we al een managementplan opstarten zodat er korte termijn al mogelijkheden worden aangereikt.

Elk probleem vraagt een aanpak op maat. Dit wordt tijdens het traject besproken!

Gedragsverandering heeft tijd nodig en soms moet er bijgestuurd worden. Vergelijk het met sessies die mensen bij een therapeut moeten doen, dit heeft vaak ook meerdere sessies over meerdere maanden nodig. 

Afhankelijk van het probleem zal er ook een therapieplan moeten opgestart worden. De verschillende opties worden steeds met jou besproken zodat er ook zicht komt op de te nemen vervolgstappen.

Ik zal vragen mij op de hoogte te houden via e-mail van de vorderingen. Zo kan ik kort bijsturen of aangeven wanneer een extra afspraak nodig is voor bijsturing. 

De verdere opvolging via Whatsapp en e-mail is om verduidelijking te vragen of  bij te sturen. Ook zal ik vragen mij op de hoogte te houden van de vooruitgang. Dit laat me ook toe om zelf bij te sturen als ik zie dat er iets niet goed loopt. 

Echter wanneer er grotere bijsturingen nodig zijn, is het niet mogelijk dit via whatsapp of e-mail goed te begeleiden en kan het zijn dat een extra opvolgconsult nodig is. Dit wordt steeds samen besproken!

×